Despre noi

Clubul Sportiv Fortuna Karate din Bucuresti a fost înfintat în anul 2007 de cãtre Mihaela Furtuna, care dupã 11 ani de experientã ca sportiva, practicanta si instructor de  arte martiale a stilului Goju-Ryu a hotãrât sã împãrtãseascã din experienta sa viitorilor campioni.
Din anul 2005 preda copiilor si persoanelor de toate varstele specificul karate.
S-a orientat puternic spre stilul Goju-Ryu în care continuã sã se perfectioneze si sã perfectioneze sportivi datoritã complexitãtii si frumusetii acestei arte suple si puternice în acelasi timp.
Clubul sportiv Fortuna Karate organizeazã stagii de perfectionare cu maestri internationali, tehnicieni de stil, creazã posibilitatea schimburilor de experientã cu alte cluburi, organizeazã cantonamente de pregãtire-refacere pentru si dupã efort si se gãseste într-o bunã relatie cu organismele sportive interne si internationale.
Clubul Sportiv Fortuna Karate din Bucuresti imbina pregatirea din sala a sportivilor cu pregatirea acestora in cadrul natural, contribuind astfel la dezvoltarea acestora intr-un mod armonios din punct de vedere fizic si tehnic. Te asteptam si pe tine sa vii alaturi de noi si sa descoperi adevaratul echilibru din tine, forta interioara, concentrarea si puterea ta de a invinge.
Antrenorii clubului organizeaza de asemenea si antrenamente personale de karate sau full-contact pentru copii, tineri si adulti (femei si barbati), fara limita maxima de varsta, grupuri firme etc.
Dojo este sala de antrenament unde cursantul cautã calea spre echilibru si perfectionare.
La dojo ne preocupam de ceea ce este cu adevarat important. A intra intr-un dojo inseamna a intra in cea mai inalta dimensiune, ca intr-un lacas sfant. Intr-un doju trebuie uitat de preocuparile zilnice. Traducerea literala a termenului japonez Goju este tare/moale – go insemnand tare si ju insemnand moale.
Ryu inseamna scoala, deci Goju-Ryu inseamna scoala de karate tare/moale.
Stilul de karate Goju-Ryu are o mare varietate de tehnici de maini si de picioare si necesita tehnici tari si moi cu miscari circulare si liniare. Se pune un accent deosebit pe puterea corpului si a mintii.
Ideea de baza a stilului tare si moale este folosirea unui bloc fin pentru a bloca o lovitura tare sau de a reflecta lovitura in loc a se intalni forta cu forta.
De asemenea, in cazul atacului, Goju-Ryu antreneaza o tehnica tare impotriva unei tehnici moi si invers.
Principii generale in karate
In Karate nimeni nu ataca primul.
Arta Karate-ului se invata intr-o viata de om.

Karate este precum apa care fierbe; daca nu mentii focul la o temperatura inalta (printr-un antrenament continuu), apa devina calduta.
Nu te gindi niciodata la victorie; gindeste-te sa nu pierzi.
 
Mihaela Furtuna - Antrenor si Presedinte
5 Dan Karate Goju-Ryu, este antrenor de karate Goju-Ryu in cadrul Federatiei Romane de Karate WUKF precum si in cadrul Clubului Sportiv Fortuna Karate Bucuresti.
Detine un palmares impresionant ca sportiv practicant de peste 20 ani al stilului de karate Goju-Ryu.
Ca sportiv a obtinut numeroase cupe, medalii la concursuri interne si internationale, fiind fiind Maestru emerit al sportului din anul 2016 in cadrul Federatiei Romane de Karate WUKF.
Ca antrenor s-a specializat urmand cursurile Scoli Nationale de Antrenori (2006-2008), a participat la cel numeroase stagii de perfectionare cu maestri internationali cum ar fi Goshi Yamaguchi (Shihan, fiul lui Kaiso Gogen Yamaguchi, fondatorul stilului Goju-Ryu), Gerd Rebicek, antrenorul echipei nationale a Ungariei, Christophe Pinna, Stanislav Horuna, Davide Benetello, etc.
Este arbitru in cadrul Federatiei Romane de Karate WUKF din luna ianuarie 2011 si arbitru international in cadrul World Union of Karate-Do Federations.
 
Balacescu Igor-Beniamin
4 Dan Karate Shotokan, este antrenor de karate Goju-Ryu in cadrul Federatiei Romane de Karate WUKF precum si in cadrul Clubului Sportiv Fortuna Karate Bucuresti.
Detine un palmares impresionant ca sportiv practicant de peste 27 de ani si a obtinut numeroase rezultate la competitii interne si internationale, fiind Maestru emerit al sportului din anul 2018 in cadrul Federatiei Romane de Karate WUKF.
Acesta a practicat timp de peste 10 ani tehnici de full-contact in karate Kyokushin si Muay Thai.
A participat la numeroase de perfectionare cu maestri internationali cum ar fi George Tsanos, Taji Kase, Yuka Shibamori, Junior Lefevre, Christophe Pinna, Stanislav Horuna, Hiroshi Shirai, Wayne Otto, Samad Azadi, Mirio Manini, etc.

Cherciu Ana-Maria
1 Dan Karate Goju-Ryu, este instructor de karate Goju-Ryu in cadrul Federatiei Romane de Karate WUKF precum si in cadrul Clubului Sportiv Fortuna Karate Bucuresti.

Practica karate Goju-Ryu de peste 12 ani si este arbitru in cadrul Federatiei Romane de Karate WUKF din anul 2016. A participat la cursuri de pregatire a instructorilor si la cursuri de arbitraj intern si international. A participat la stagii de perfectionare internationale.